Åmåls Fotoklubb

Klubbmöten

Alla möten börjar kl 19.00 på Hemvärnsgården om inget annat anges. Välkommen våren 2019.

apr
25
tor
FOTO-KUPP (PHOTO-CUP) @ Hemvärnsgården
apr 25 kl. 19:00
Styrelsen har fått till sig ett stort antal påsiktsbilder som, genom ett kupp-förfarande, ska rangordnas, där vi kommer att få fram de tre bästa bilderna. Det är inte så krångligt som det låter, det kommer att bli ett roligt sätt att få fram ett resultat.
maj
18
lör
FOTOTEKNIK I TEORI OCH PRAKTIK @ Hemvärnsgården
maj 18 kl. 09:00

Samling på HV-gården 9.00 klubben bjuder på kaffe o fralla. Därefter åker vi till Thorstenssons muséum för att fota, sedan lunch. Allt under ledning av Lars-Eric Fjellman, som sedan
bedömer våra alster.

okt
1
tis
INLÄMNING I OKTOBER : TRIPPELN @ Hemvärnsgården
okt 1 kl. 00:00 – okt 31 kl. 00:00

”TRIPPELN”. Det blir 1-5 digitala bilder, färg eller svart-vita, fritt motiv. Enda kravet är att bilderna ska vara tagna under 2019. Inlämning till hösten, troligtvis i oktober, vi återkommer senare med exakt datum.

Vi har under årens lopp haft en massa olika typer av fototävlingar. ”Anno da zu mal” (långt tillbaka i tiden) hade klubben olika tävlingar i påsikt svartvita bilder. Så småningom kom även diabilder med som en egen gren. Därefter även färg på påsiktsbilder och sedan ett decennium tillbaka även digitala bilder. Dessutom har det under årens lopp varit utan tema, med tema enstaka bild, kollektioner mm.

Vi hade för något år sedan, en tävling som vi kallade ”TRIPPELN”, vilket innebar att tävlingsbilderna bedömdes av jury från tre olika fotoklubbar. En mycket trevlig tävling tyckte de flesta.