Det händer lite i Åmål – byggnation av Willys butik

Var nere till infarten av området Östra Åsen och gångbanan Klövervägen/Skördevägen i området runt omkring för att testa ett nytt supervidvinkel-objektiv Samyang 10mm T3.1 VDSLR ED AS NCS CS II (ej något fisheye). Brännvidden är det vill säga fast 10mm utan zoom, men på APS-C-kamera blir det 16mm designat för APS-C-kameror – objektivet är helt manuellt. Det ända som går att ställa in med kamerainställningarna är ISO och bländar-talet men för det sker ingen kommunikation mellan objektivet och kamerahuset.

Eftersom objektivet är ett Video-objektiv som även går att fota med mäts bländaruppningen (F) i T (Time transmission) istället. Det innebär att man mäter det ljus som når bildsensorn istället för det ljus som bländaruppningen släpper igenom objektivet. Skalan spänner över T3,1 – T22 där T3,1 motsvarar ca F2,8 i bländaruppning.

Bilderna här nedan är mestadels tagna i oändlighets-läget i avståndsmätningen eller rättare sagt fokuseringen med en Time transmission som motsvarar T8, T11 och T16. Fokuseringen mäts i skalan ft (feet) och i m (meter) som spänner mellan 0,85ft – 2,0ft och mellan 0,24m – 1m samt oändlighets-läge.

Följande bilder nedan är tagna med ett teleobjektiv

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ÅMÅLS FOTOKLUBB

LJUSFESTEN 2019

Morgan Torger

Åmåls Fotoklubb

Morgan Torger

Morgan Torger

Morgan Torger

Morgan Torger

Göran 'coop' Karlsson

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Åke Sundelin

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

Mathias Mattsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson

N Göran Karlsson