Fotoklubbens fototävlingen Trippeln 2020

Plats 1. Vinnarbilden: Inget bad. Foto: Anders Klevmarken. 1960-tal Holland Scheveningen

Äntligen var det så dags för redovisning av fototävlingen “Trippeln” som vi hade inlämning till i höstas. Tävlingens tema var fritt och man fick lämna in max 5 digitala bilder. Det var bra uppslutning och hela 93 bilder lämnades in. Bilderna skickades till tre olika jurys som var för sig valde ut de 15 bilder dom tyckte var bäst. Att flera juryar bedömer gör att resultatet blir mer rättvist då vi ju alla har olika syn på bilder. En jury kanske föredrar naturbilder medan en annan föredrar gatufotobilder.

En 1:a plats gav 15 poäng, 2:a plats 14 poäng, 3:e plats 13 poäng o.s.v  fram till 15:e plats som gav 1 poäng. Teoretiskt skulle alltså en bild kunna få max 45 poäng vilket innebär att den blev 1:a hos alla tre juryar. Poängen från dom olika juryarna slogs sedan ihop för att få det slutliga resultatet. Det var 24 bilder som fick poäng. Några hade 1 poäng medan vinnarbilden hade hela 44 poäng vilket innebär i det närmaste full pott.

Då vi inom klubben ville vara ovetande om resultatet fram till redovisningen bad vi Melleruds Fotoklubb sköta sammanställningen. Benny Karlsson från Melleruds FK hade gjort ett gediget arbete och presenterade först resultatet från varje jury och sedan det slutliga resultatet. Fotoklubbarna som varit jury var Eslövs FK, Uppsala Fotografiska Sällskap och Skellefteå FK.

Placering 11 – 15

Placering 6 – 10

Placering 1 – 5

Från vänster Per Elwing diplom 5:e plats, Dan Nilsson 3:e plats, Anders Klevmarken 1:a plats, Göran Karlsson 2:a plats och diplom 4:e plats samt Rolf Linder och Benny Karlsson från Melleruds FK som skött sammanställningen.

Resultatlistor

Trippeln – Resultatlistor (pdf)

Lördag 22 februari 2020