Karl-Ottos diabilder – en nostalgikväll

Lennart Hansson, Åke Sundelin och Göran “coop” Karlsson försöker fixa diabildsprojektorn.
Foto: Mathias Mattsson
Karl-Otto Wärn.
Foto: Åke Sundelin

14 november. Nostalgikväll med diabilder tagna av fotografen och tidigare klubbmedlemen Karl-Otto Wärn som nu är bortgången (1926 – 2012) men som var hängiven fotograf av den analoga kameran. Många av de uppvisade bilderna bestod av en känsla av en dokumenterande samtidsmiljö från Åmåls stadsliv och porträtt över olika åmålsprofiler mellan 1962 och 2002 och därtill stadskärnans mer lokala bakgårdsfester.

Foto: Åke Sundelin.

Bland diabildsamlingen återfanns en rad kända profiler som Karl-Otto hade fotograferat som till exempel Arja Saijonmaa, Barbro “Lill-Babs” Svensson och Sven-Erik Magnusson. Men även dignitärerna f.d. statsminister Ingvar Karlsson och f.d. president Ronald Reagan i östberlin. Här intill ser vi Karl-Otto Wärn som hänger ut sina fotografier under fotoklubbens jubileumsutställning (60 år) i Åmåls konsthall 2008.