Mellerudsseger i Dalslandsmästerskapet i foto 2019

Från vänster till höger Roland Johansson, Cletus Nelson Mandela Nwadike, Tanja Mueller och Göran Karlsson. Foto: Åke Sundelin

Melleruds Fotoklubb lade beslag på de första två platserna i Dalslandsmästerskapet i Foto 2019. Tredje plats gick till Åmåls Fotoklubb.
Fotoklubbarna i Dalsland har sedan några år tillbaka en fototävling där den arrangerande klubben bestämmer tema för bilderna. I år var det Färgelanda FK som bestämt att det skulle vara en berättelse på fem bilder.

Redovisningen skedde i söndags i Allegården i Högsäter inför ett trettiotal fotografer. Domare i tävlingen var den internationellt kände fotografen Cletus Nelson Nwadike. Hans senaste utmärkelse var 3:e plats i Sonys internationella fototävling 2019. Innan resultatet presenterades så berättade domaren om sin egen fotografering och sin syn på foto. Bilderna som visades var genomgående svartvita och motiven var människor i Nigeria.

Efter pausen kommenterade domaren de vinnande bidragen. Segrade gjorde Tanja Mueller Melleruds FK med en serie naturbilder på is med titeln “Ett barn blir till” utförda i ett grafiskt mönster.

“Snoppis” ur bildserien “Ett barn blir till”. Foto: Tanja Mueller

Tvåa kom Roland Johansson Melleruds FK med en actionserie på en voltande bil.

“Rally” Foto: Roland Johansson

Tredje pris gick till Göran Karlsson Åmåls FK för en humoristisk serie bilder från bilkyrkogården i Båstnäs. Göran hade noga tänkt igenom bilderna innan och anskaffat polisuniform, till saluskyltar med mera. Han anlitade sedan fotokompisar att agera inför kameran.

“Båstnäs bilkyrkogård” Foto: Göran Karlsson

Priserna bestod av signerade böcker med text och bilder av domaren.
Det hade blivit för mycket att publicera alla femton bilderna så fotograferna har själva fått välja ut varsin bild från sin kollektion på fem bilder.

Text hämtad ur pressrelease 2019-10-29

Skribent: Åke Sundelin

Artikel i Provinstidningen Dalsland 16 november (.pdf)