Marcus Reidevall väljer att fota med analog kamera

Torsdag 22 mars var fotograf Marcus Reidevall inbjuden till fotoklubbsmötet. Han berättade varför han många gånger väljer en analog kamera före en digital och varför han föredrar en svartvit bild istället för en i färg. Det blev också stundtals intensiva diskussioner kring medlemmars äldre analoga kameror. Med vilka kameror fick man bäst resultat och så vidare. Marcus hade också med bildexempel för att illustrera skillnaden mellan en analog och en digital bild. En och annan anekdot blev det också som när Marcus båda kameror uppgav error vid en viktig fotografering. Det blev en lyckad kväll och förhoppningsvis blev alla lite klokare när det gäller vår fascinerande hobby.