Årets första fotoklubbsmöte

Torsdag 15 februari hade vi årets första fotoklubbsmöte på Hemvärnsgården. Vår ordförande Morgan Torger hälsade gamla och nya medlemmar välkomna och lämnade sedan över till Lennart Hansson som höll i kvällens program. Programmet bestod i att vi bedömde en fototävling med drygt 160 bidrag som Skara Fotoklubb anordnat på temat ”Silhuett”. Tempot var högt när sedan bilder plockades bort. Till slut var det bara ett tiotal mycket bra bilder kvar. Nu skulle vi ta fram de tre bästa. Vad bara ett fåtal kände till var att några i styrelsen på uppdrag av Skara Fotoklubb redan hade bedömt bilderna i tävlingen. Segrade gjorde samma bild i båda bedömningarna vilket var lite märkligt. Oftast brukar olika jurys komma fram till väldigt olika resultat. Men som man brukar säga: ”Ingen regel utan undantag”.